Nyújts kezet a rászorulóknak!

- Szivárvány az esőben
Segíteni szeretnék - Szivárvány az esőben

1. Pénzadomány

Alapítványunk költségvetésének jelentős részét a magánszemélyektől és cégektől érkező pénzadományok adják. Ezekből az összegekből tudjuk finanszírozni a kríziskezelést, a programok szervezését és lebonyolítását, valamint az oktatási tevékenységünket. Az ilyen jellegű támogatások elengedhetetlen részei a működésünknek.

Segítsd alapítványunk munkáját rendszeres havi támogatással!

2. Helyi önkéntesség

Egy-két erős kézre vagy kedves szóra éppoly nagy szükségünk van, mint a felajánlásokra. Amennyiben úgy érzed, hogy van kedved, időd és energiád, szeretettel várunk a csapatunkba. Helyi közösségi programok szervezésében, táboroztatásban, oktatási tevékenységek lebonyolításában vagy az adományok kézbesítésében is részt vehetsz.

 

3. Tárgyi adomány

Ami Neked vagy gyermekednek kacat, az lehet, hogy másnak kincs! Az év minden napján örömmel fogadunk használt ruhákat, tartós élelmiszereket, gyermekápolási holmikat, tisztító- és tisztálkodószereket, használt játékokat, bútorokat vagy háztartási gépeket, könyveket, iskolaszereket és kézműves tevékenységekhez használható anyagokat.

4. Szolgáltatás felajánlása

Nem feltétlenül kell jelen lenned ahhoz, hogy szakértelmeddel segítséget nyújts. Bármilyen tapasztalat vagy tudás értékes lehet, amit hasznosítani tudunk munkánk során (például pályázati lehetőségek keresése, jogi segítségnyújtás, kiállítási lehetőségek szervezése, logisztikai tevékenységek lebonyolítása, grafikai vagy videós anyagok elkészítése stb.).

„Amíg van újabb nap, amíg a szíves visz
Nehéz az lehet, de lehetetlen nincs!
Amíg van újabb nap, legyen a fejedben.
Lehet, hogy nehéz lesz, de Lehetetlen nem…”

Kowalsky meg a Vega
Lehetetlen nincs

Segíteni szeretnék - Szivárvány az esőbenSegíteni szeretnék - Szivárvány az esőben

Folyamatos projektek

„Fogadj örökbe egy iskolást”

A tavalyi év egyik legsikeresebb projektje – az iskolakezdési támogatás – idén is folytatódik. A 2019-ben 20 gyermek beiskolázását és óvodakezdését vállaló csoportunk idén már 500 ezer forint hozzájárulással, 25 gyermek iskola- és óvodakezdésében nyújt teljes körű támogatást.

Telepocak program

Jelenleg számos család gyermekét élelmiszer csomagokkal segítjük, hogy könnyebb legyen számukra megküzdeni a mindennapi nehézségekkel. Jelenleg 21 család 48 gyermekét látjuk el minden hónapban zöldségekkel, gyümölcsökkel, tartós élelmiszerekkel és édességekkel.

Szivárvány Ház

Sajnos naponta szembesülünk azzal, hogy kisgyermekes családok méltatlan, az egészségre is ártalmas  körülmények között élnek.  Fűtés nélküli, gyakran beszakadt tetejű, penészes, dohos, fürdőszoba nélküli, életveszélyes házakban, lakásokban. Gyakran felmerül az is, hogy a gyerekeket kiszakítják a családból a körülmények miatt.

Ezért úgy döntöttünk, hogy az alapítvány által bérelt ingatlan(ok)ban   átmeneti otthont, otthonokat hozunk létre, hogy tudjunk néhány családnak segíteni, és ha csak átmenetileg is, de méltó körülményeket biztosítani a szülőknek és a gyerekeknek.

Rendszeres támogatókat keresünk, akik vállalják, hogy havi rendszerességgel segítenek az Alapítványnak a bérleti díjakat  és a rezsi költségeket kifizetni.  Már havi néhány száz forint is nagy segítség, ha tudjuk, hogy minden hónapban megérkezik.

Csokigyűjtés

A Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, a Szivárvány az Esőben Alapítvány és a támogatók, a Debreceni Karitatív Testület és a CSAK Desingkör Egyesület nagyszabású csokigyűjtő programot indít. Célunk, hogy minél több nehéz sorsú gyermek ünnepét tegyük együtt édesebbé. Folyamatosan várjuk a közösségi felajánlásokat iskoláktól, munkahelyektől, és egyéb szervezetektől is. Kisebb dobozok a megkeresett támogatóink helységeiben lesznek kihelyezve.

A programunkhoz bárki bekapcsolódhat!

A gyűjtés kezdete: 2020. október 5.

A gyűjtés befejezése: 2020. december 9.

Az összegyűjtött édességeket egy gálaműsor keretében szeretnénk szétosztani 2020. december 16. án. A csokigyűjtő programunkról folyamatosan tájékoztatni fogjuk a kedves érdeklődőket itt az oldalunkon és facebook oldalunkon is.

Bővebb információ a Csokigyűjtő facebook oldalán és a http://bage.hu/csokigyujtes oldalán olvasható.

„Teljesítsd egy gyermek karácsonyi álmát”

„Nem adhatsz lángot a gyertyának úgy, hogy annak fénye a Te arcodat is be ne ragyogja!” – Böjte Csaba

Ezen kezdeményezésünk célja, hogy 50 gyermek karácsonyát szebbé, meghittebbé és boldogabbá tegyük. A gyerekeket megkértük, hogy írjanak, rajzoljanak a Jézuskának és mondják el, milyen ajándékot szeretnének karácsonykor, mi tenné őket boldoggá.

A gyerekek kívánságait, leveleit, rajzait közzé tesszük.

Magánszemélyek, cégek jelentkezését várjuk, akik a gyerekek kívánságai közül kiválaszthatják, hogy melyiket szeretnék valóra váltani.

„Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.„Böjte Csaba